8.dan S.Makedonija

 Danes smo se zbudili šele ob 9. uri, kar je bilo res prijetno, saj smo se končno naspali. Ob 10. uri smo se odpravili proti drugi lokaciji – obiskali smo Vinicino pridelovalnico čokoladnih krem. Tam sem bil čisto navdušen, ko sem videl, koliko industrijske opreme uporabljajo v veliki proizvodnji.


V proizvodni hali je bilo ogromno strojev: melanger za mletje kakava, konšer za dolgotrajno mešanje, temperirni stroj za popolno kristalizacijo čokolade, polnilni trakovi, kjer kreme avtomatsko polnijo v kozarce, in pakirni stroji, ki vse lepo zaprejo. Skupaj sem naštel več kot 20 različnih strojev, vsak z natančno nalogo, vse pa je potekalo popolnoma avtomatizirano in pod strogim nadzorom.


Ko smo končali z ogledom, smo šli na kosilo, kjer smo jedli res odlično lečino juho. Bila je gosta, kremasta, polna okusa, z rahlo pikantnostjo in svežimi zelišči. Najbolj mi je bilo všeč, da je bila juha nasitna, a hkrati lahka, polna beljakovin in vlaknin iz leče ter popolna za poletni dan.


Popoldne smo skupaj odšli na javni bazen, kjer smo se kopali, plavali in uživali v sončnem dnevu. Bilo je super, saj smo se po vročem dnevu res lepo ohladili.


Za večerjo smo si privoščili pravo makedonsko solato. Solata je bila popolna – sveži paradižniki, sladka rdeča paprika,, zelena vložena paprika,origano,  čebula, beli sir v kockah in olive, vse skupaj prelite z obilico olivnega olja. Okusi so bili neverjetno sveži in poletni, zraven pa smo jedli še hrustljav kruh, ki je vse skupaj lepo zaokrožil.

To je bil dan, ki si ga bom zagotovo zapomnili– poln novih doživetij, dobre hrane in sproščenega druženja!


















Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

2.dan S.Makedonija

11.dan Severna Makedonija

6.dan S.Makedonija