10.dan Severna Makedonija
Včeraj smo se ob 10. uri odpravili do tovarne Vincinni, kjer nas je pričakal Trajce. Pokazal nam je prostore proizvodnje za npr. mafine, napolitanke, rolade, kolače in krekerje. Prostor za mafine ima največ ročnega dela, saj morajo zaposleni ročno napolniti maso v modelčke in jih po pečenju in ohlajanju dati ven ter še spakirati. Povsod drugje je vse avtomatizirano, razen na koncu pri pakiranju. Stroji so nam bili že znani, saj je v večino živilskih industrij enak princip. Pojasnil nam je tudi kje so KKT(kritične kontrolne točke), ki so pomembni del HACCP sistema, ki ga mora upoštevati vsako živilsko podjetje. Potem smo imeli še okusno kosilo, po kosilu pa smo odšli nazaj v hotel, ter se odpravili obiskati lokalno pravoslavno cerkev, ki nam je bila zelo všeč. Potem smo odšli v spa za malo sprostitve in se pozneje še malo družiti z lokalno mladino
.
Komentarji
Objavite komentar